lördag, april 26, 2008

Vi som enbart kikar ut

Det finns mycket positivt med att vädret blir bättre. Man behöver till exempel inte ha på sig vinterjackan man hatar när man går ut och man behöver inte tappa bort sina vantar eftersom man överhuvudtaget inte behöver några (så om man ändå trilskas med att tappa bort dem så gör det inte så mycket). Dessvärre har vårvädret även sina nackdelar. Till och med solen har fläckar brukar folk säga för att skojja till det, i detta fall är det alldeles sant.

För det första så förlorar folk alla som helst koncept. Tatueringar exponeras, axlar flashas, tuttar trycks upp och solglasögon uppvisar nya lågvattenmärken. Vad det handlar om vet jag inte. Kanske är det så att folk håller sig inne på vintern eller så har det att göra med att vinterjackor för det mesta är någorlunda diskreta och tillverkas av mer praktiska skäl än till exempel tank-tops och flipflops.

För det andra så blir det helt plötsligt accepterat att dricka alkohol och vara påverkad av den på allmän plats när solen visar sig. Att strosa omkring på godtycklig trottoar med en burk Lucky star i högerlabben är plötsligt lika vardagligt som att till exempel vänta på bussen eller prata i telefon.

För det tredje så dyker det upp grånade män lite överallt i bilar som är lite "fartiga" och "tuffa". Dessa bilar saknar för det mesta vissa detaljer som vanliga bilar har, till exempel tak och baksäte, och låter lite mer än nödvändigt. Männen som kör dem saknar även de helt livsnödvändiga attiraljer såsom hår och självdistans. Bilarna nyttjas heller inte som vanliga fordon vars huvudsakliga uppgift är att ta passageraren från punkt A till punkt B utan de används för att föra föraren från punkt A tillbaka till punkt A på ett så krångligt sätt som möjligt. Nedan ser ni ett exempel på färdväg:

Kanske är det så att solen har mer inflytande över människor än vad man faktiskt kan tro. Det kan i sådant fall även förklara varför människor beter sig så illa när de är på semester. Framför allt chartersemestrar har en tendens att förvandla människor till det sämre och huvudsaken med dessa är ju som bekant att ligga i solen. Eller så är förklaringen så pass enkel att en stor del av Sveriges befolkning helt saknar omdöme. Det låter mer troligt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida